De behandeling

Vóór de behandeling, neem ik uitgebreid de tijd om kennis te maken met u en uw paard en om te luisteren naar jullie verhaal. Om zo goed mogelijk beeld van uw paard, leefomstandigheden en gebruik te krijgen, stel ik veel vragen. Denk hierbij aan vragen over het gebruik van uw paard, zijn of haar geschiedenis en de omstandigheden waarin u uw paard houdt.

Hierna bekijken we samen de bewegingen van uw paard. Hoe staat uw paard of pony, naar de spiertonus, zijn of haar reflexen, ademhaling, stand van de tanden, uitstraling en verder alles wat opvalt.

Na deze kennismaking ontvangt uw paard de behandeling.  Op het anamneseformulier wordt uw probleem klacht omschreven, de periode waarover uw paard of pony hier al last van heeft, wat tot op heden is ondernomen om de klacht op te lossen. Met daarbij de belangrijkste punten uit de behandeling.

Zowel voor als na een behandeling maak ik een foto. Na de behandeling bekijken we samen uw paard om te zien wat er veranderd is. Na de behandeling mag er minimaal 24 uur niet met uw paard gewerkt worden. Het is voor uw paard het prettigst om vrijelijk te kunnen bewegen op het land of in een paddock, boxrust is niet aan te bevelen. Na de eerste behandeling ontvangt u een verslag en voorstel voor vervolgtraject.