Cranio-Sacraal therapie bij paarden

Cranio-sacraaltherapie (CS) is een holistische behandelmethode die is ontstaan vanuit de osteopathie, die er van uit gaat, dat veel aandoeningen gunstig beïnvloed kunnen worden door manipulatie van het skelet en de gewrichten.

Deze holistische behandelwijze is geschikt voor zowel zieke als gezonde mensen en dieren. Niet alleen wordt het oorspronkelijke natuurlijke evenwicht hersteld en versterkt, maar ook het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt optimaal actief. Het immuunsysteem wordt weer helemaal alert. Met CS maken we gebruik van de enorme intelligentie van het lichaam.

Als ik uw paard beha160403_TALIAOLSTHOORN_18ndel dan plaats ik mijn handen zeer zacht en losjes op het lichaam van uw paard en laat ze in het cranio sacrale ritme mee bewegen. Daar waar de handen voelen dat het ritme verstoord is zit vaak een opeenhoping van afvalstoffen, blokkades of spanning. Vanuit deze plekken gaan we werken. Mijn belangrijkste werktuigen zijn dan ook mijn handen. Uit ervaring blijkt dat het hoofd, de wervelkolom en het bekken veel voorkomende probleem gebieden zijn.

Cranio-Sacraaltherapie zorgt ervoor dat de werking van het zenuwstelsel, het bottenstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de functie van het lichaam een flinke oppepper krijgt. Hier160403_TALIAOLSTHOORN_25door verbetert de beweeglijkheid van het weefsel, neemt de vitaliteit toe en wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd en  gereactiveerd. Het hoofd heeft in deze behandeling ook een prominente plaats. De benen en alle andere plekken die aandacht vragen zal ik uiteraard ook behandelen. Kortom een volledige therapie zodat alle blokkades in het lichaam van uw paard worden verholpen.

Bij welke klachten

Cranio-Sacraaltherapie  is een therapie die ingezet kan worden voor allerlei klachten aan het hoofd, nekwervels en bekken, maar ook geestelijke klachten door stress, verlies e.d. Maar Cranio-Sacraaltherapie kan ook zeer goed preventief ingezet worden ter voorkoming van klachten. Daarnaast doet een behandeling na operatie, sedatie of tandartsbehandeling ook goed.  Als het lichaam en geest in balans zijn, neemt de kans op kwalen af.